Hoe Consumer Reports luchtreinigers Test

Hoe Consumer Reports luchtreinigers Test

Om te zien hoe goed deze machines de lucht reinigen, injecteren we rook en stof in een afgesloten kamer en gebruiken we een deeltjesteller om de verandering in luchtdeeltjesconcentratie in de kamer te meten terwijl het testmodel 15 minuten loopt.

We testen met deeltjes zo klein als 0,1 micron tot 1 micron – een reeks die huisstofmijtallergenen, kattenallergenen, smog, rook en atmosferisch stof omvat. We meten niet voor deeltjes groter dan 1 micron, zoals pollen, omdat elke luchtreiniger die goed scoort in onze tests ook grotere deeltjes in de lucht zou moeten kunnen verwerken.

Omdat luchtreinigers doorgaans meerdere snelheidsinstellingen hebben, testen we op stof- en rookverwijdering zowel op de hoogste snelheid als op een lagere snelheid (niet meer dan 50 decibel). We meten ook geluidsniveaus bij elke snelheid die een machine heeft. En omdat luchtreinigers altijd aan moeten staan, berekenen we de jaarlijkse bedrijfskosten, inclusief filtervervanging en energieverbruik om de machine een heel jaar 24 uur per dag te laten draaien.

De allerbeste modellen in onze tests reinigen de lucht effectief van stof, rook en pollen. CR raadt 14 modellen aan in onze luchtreinigersclassificaties, en op één na gebruiken ze een HEPA-filter; een handjevol heeft ook koolstoffilters.

Beste en slechtste luchtreinigers uit CR-tests
Waar u op moet letten bij het kopen van een luchtreiniger
Kosten van vervangende filters. Als algemene regel geldt dat u filters moet vervangen (of de filters die kunnen worden schoongemaakt) elke zes tot twaalf maanden moet vervangen voor vouwfilters en elke drie maanden voor actieve koolfilters. De meeste apparaten die we testen hebben een indicator die u laat weten wanneer u het filter moet vervangen (of reinigen). De kosten van filters lopen sterk uiteen, maar in onze tests met grote luchtreinigers variëren ze van $ 20 tot meer dan $ 200 per pop. Filters met geurverwijderende koolstof kunnen wel $ 50 kosten.

Certificaten. Er zijn een aantal labels waar u op de verpakking naar wilt zoeken. De eerste is het Energy Star-logo. Luchtreinigers moeten de klok rond werken om effectief te zijn, en u moet rekening houden met de energiekosten wanneer u winkelt. Energy Star-gecertificeerde luchtreinigers zijn 40 procent energiezuiniger dan standaardmodellen.

Test luchtreinigers

Mogelijk ziet u ook een AHAM Verifide-zegel, wat betekent dat de Association of Home Appliance Manufacturers het model heeft getest. Hoewel ze vrijwillig zijn, hebben veel luchtreinigers het AHAM-certificeringsprogramma doorlopen, dat voorziet in leveringssnelheden voor schone lucht (CADR’s) en richtlijnen voor kamerafmetingen voor de afdichting.

CADR geeft in kubieke voet per minuut het volume schone lucht weer dat een luchtreiniger produceert op de hoogste snelheidsinstelling. Een luchtreiniger met een CADR van 250 voor stofdeeltjes vermindert bijvoorbeeld de stofdeeltjes tot dezelfde concentratie die zou worden bereikt door elke minuut 250 kubieke voet schone lucht toe te voegen. Hoe hoger de CADR, hoe sneller en efficiënter de luchtreiniger is. Draagbare luchtreinigers met HEPA-filters behalen vaak de hoogste CADR. In onze tests krijgt een CADR van meer dan 240 de beoordeling Excellent; 240 tot 180, zeer goed; 179 tot 120, goed; 119 tot 60, redelijk; en alles onder de 60 krijgt de beoordeling Slecht.

CADR geeft

Er zijn verschillende CADR-beoordelingen voor het verwijderen van tabaksrook, stof en pollen. Concentreer u op de CADR voor uw belangrijkste vervuilende stof. Als u bijvoorbeeld bij een roker woont of regelmatig de open haard gebruikt, kies dan een luchtreiniger met een hoge CADR voor tabaksrook.

0 comments on “Hoe Consumer Reports luchtreinigers TestAdd yours →

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *