Vind de beste luchtreiniger voor thuis

Vind de beste luchtreiniger voor thuis

Kunnen luchtreinigers helpen?

De beste manieren om de binnenlucht te verbeteren, zijn door de bronnen van verontreinigende stoffen te verwijderen en te ventileren met schone buitenlucht. Draagbare luchtreinigers kunnen helpen wanneer die methoden onvoldoende of niet mogelijk zijn. Luchtreinigers, ook bekend als luchtreinigers, zijn ontworpen om de lucht in een enkele kamer te filteren, niet in het hele huis, zoals een HVAC-systeem dat doet. En hoewel ze de vervuiling binnenshuis helpen verminderen, zijn er grenzen aan wat ze kunnen doen.

Wat luchtreinigers goed doen

De luchtreinigers die het goed doen in onze tests hebben in onze laboratoria bewezen goed te zijn in het filteren van stof, rook en pollen uit de lucht. Meerdere onderzoeken naar draagbare luchtreinigers tonen aan dat het gebruik van HEPA-filters resulteert in een reductie van 50 procent of meer in fijnstof. In een studie uit 2018 onder ongeveer 130 huishoudens resulteerde filtratie in ongeveer 30 procent vermindering van grove deeltjes, zoals stof.

goed doen

Maar hoe beïnvloedt dat de gezondheid? Bijna een dozijn onderzoeken, waaronder die uitgevoerd in Vancouver, British Columbia; Taipei, Taiwan; en Massachusetts, keken naar cardiovasculaire effecten en vertoonden een verbeterde cardiovasculaire gezondheid onder deelnemers. De beoordeling door de EPA van acht onderzoeken was gericht op allergie- en astmasymptomen en toonde bescheiden verbeteringen op ten minste één gezondheidsgebied, zoals enkele allergiesymptomen (die van persoon tot persoon verschillen). En astmatische deelnemers aan een studie uit 2018 van de University of California, Davis [PDF] rapporteerden een vermindering van 20 procent in het aantal bezoeken aan de kliniek.

Toch kunnen de wetenschappelijke en medische gemeenschappen het gebruik van luchtreinigers niet definitief koppelen aan gezondheidsvoordelen, omdat gerapporteerde gezondheidsvoordelen inconsistent zijn onder de deelnemers en er maar heel weinig langetermijnonderzoeken zijn geweest. Bovendien hadden sommige onderzoeken andere variabelen in het spel, zoals het regelmatige gebruik van een stofzuiger (CR kan u ook helpen bij het kiezen van een van die variabelen), kussenslopen en het verwijderen van huisdieren uit de slaapkamer, die allemaal van invloed kunnen zijn op de resultaten. .

Wat luchtreinigers niet doen

Een luchtreiniger kan allergenen alleen verwijderen als ze in de lucht zweven. Grotere, zwaardere allergenen, zoals mijten, schimmels en pollen, nestelen zich zo snel op de grond dat de luchtreiniger ze niet op tijd kan opvangen.

Gezondheid

Wat we nog niet weten

Radon is een andere blinde vlek voor luchtreinigers en andere luchtreinigers, volgens de EPA: studies geven geen uitsluitsel over het vermogen van luchtreinigers om dit gevaarlijke gas aan te pakken. En in feite is er onvoldoende onderzoek naar luchtreinigers die gasvormige verontreinigende stoffen als groep aanpakken, dus het is onduidelijk hoe effectief luchtreinigers zijn. Er zijn ook beperkte gegevens over het effect van ionisator-luchtreinigers op de gezondheid. Dat brengt ons bij een andere belangrijke overweging: de verschillende soorten luchtzuiveringstechnologie die beschikbaar is.

0 comments on “Vind de beste luchtreiniger voor thuisAdd yours →

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *